طاهره سازمند، تقی باهو طرودی، محمدحسن جاویدنیا، مجید رضایی،
دوره ۴، شماره ۷ - ( بهمن ۱۳۹۶ )
چکیده
سابقه و اهداف : استحکام و انسجام هر جامعهای، توجه به قانون و رعایت آن است. این پژوهش با هدف بررسی رابطه آگاهی با نگرش مدیران دانشگاه علوم پزشکی مازندران از قانون مدیریت کشوری انجام گردید .
مواد و روش ها : روش پژوهش توصیفی از نوع زمینهیابی میباشد جامعه آماری پژوهش را کلیه مدیران شاغل در دانشگاه علوم پزشکی مازندران تشکیل دادهاند که تعداد ۳۳۷ نفر از طریق جدول مورگان تعیین و در این تحقیق مشارکت داشتهاند. گردآوری اطلاعات از طریق پرسشنامه بوده است. روایی ابزار تحقیقات با استفاده از نظرات متخصصین فن و پایایی آن از طریق ضریب آلفای کرونباخ(۸۲/۰) محاسبه گردید. دادههای پژوهش با استفاده روشهای توصیفی و استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون و تیتست مستقل) و با کمک نرمافزار spss تجزیه و تحلیل گردید.
یافتهها : یافته های پژوهش نشان می دهد که تنها در متغییر توانمندسازی کارکنان بین آگاهی و نگرش مدیران همبستگی مثبت (۱۵۴/۰(p< وجود داشته است و در سایر متغییرهای مورد بررسی (ساختار سازمانی، فناوری اطلاعات، استخدام، انتصاب و ارتقاء، حقوق، تکالیف کارمندان، ارزیابی عملکرد وتامین اجتماعی) همبستگی بین آگاهی و نگرش مدیران منفی (۰۰۰/۰(p>برآورد گردیده است. میزان آگاهی افراد مورد بررسی نسبت به قانون خدمات کشوری در متغییرهای حقوق وتکالیف کارمندان و ارزیابی عملکردحدود ۹۱ درصد، انتصاب وارتقا ۷۹%، توانمندسازی کارمندان ۶۷%، ساختار سازمانی ۶۱% فناوری اطلاعات ۳۹%، تامین اجتماعی ۴۸% و استخدام ۱۱% محاسبه گردید.
استنتاج : براساس نتیجه حاصله، ملاحظه میگردد که مدیران نیازمند دانش و آگاهی بیشتری در زمینه پارامترهای تحقیق علیالخصوص «تامین اجتماعی، فناوری اطلاعا ت و استخدام» میباشند.
مسعود ابراهیمی، اصغر نادی قرا، مجید رضایی، میترا مرادی عباس آبادی، علی صالحی،
دوره ۴، شماره ۱۰ - ( ۴-۱۳۹۷ )
چکیده
هدف از پژوهش حاضر، بررسی هزینه خدمات درمانی ارائه شده در مرکز آموزشی درمانی رازی قائمشهر میباشد تا بتوان به واسطه آن از وضعیت خدمات درمانی ارائه شده به بیماران در بیمارستان مورد بررسی، آگاهی بدست آورد.
جامعه آماری این پژوهش شامل پروندههای بیماران مراجعهکننده به بخشهای مختلف مرکز آموزشی درمانی مذکور، طی یک دوره سه ساله، از ابتدای پائیز۱۳۹۱ تا انتهای تابستان ۱۳۹۴ میباشد. این پژوهش بر اساس دادههای جمعآوری شده مربوط به ۲۴۸۷۳ پرونده از پرونده های در دسترس بیماران در هفده بخش بیمارستان رازی، انجام شده است. اطلاعات مورد نیاز با استفاده از دادههای حاصل از اسناد و مدارک موجود در پروندههای پزشکی بیماران مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرارگرفت.
یافتهها نشان داد، میانگین هزینه برای هر بیمار مراجعهکننده به بیمارستان با بیمه تامین اجتماعی برابر با ۲۱/۱۳۱۰۰۰ ریال، با بیمه خدمات درمانی ۵۱/۱۳۴۰۰۶ ریال و با سایر بیمهها ۴۹/۱۵۶۲۱۰ ریال بوده است. پس میتوان چنین نتیجه گرفت، میزان هزینهای که بیمار دارای بیمه خدمات درمانی متقبل شده، در قیاس با بیمار مشابه و با همان شرایط و فقط دارای بیمه متفاوت، کمتر بوده است. همچنین میانگین هزینه برای هر بیمار مراجعه کننده به بیمارستان با وضعیت حاد برابر با ۱۴۶۷۵۰۰ ریال، با بیمه خدمات درمانی ۶۰/۱۶۷۸۰۰۰ و با وضعیت اورژانسی ۲۲/۱۲۰۱۰۰۰ بوده است. .
پس میتوان چنین نتیجه گرفت، میزان هزینهای که بیمار دارای وضعیت اورژانسی متقبل شده، در قیاس با بیمار مشابه و با شرایط حاد و مزمن، کمتر بوده است. در پایان با توجه به نتایج حاصل، به منظور بهبود وضعیت هزینههای خدمات درمانی ارائه شده به بیماران، پیشنهاداتی کاربردی ارائه شده است.