۷ نتیجه برای کارکنان
محمد وفائی نژاد، دکتر محمد صالحی، زهره زمانی، میترا هاشمی امرائی، دوره ۳، شماره ۴ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده
هدف از انجام این پژوهش بررسی آثار فناوریهای اطلاعاتی-ارتباطی(ICT) بر توانمندسازی کارکنان شرکت شهرکهای صنعتی مازندران می باشد. مورد بررسی توانمندسازی در این تحقیق توان تصمیم گیری می باشد. برپایه متغیرهای فوق یک سوال اصلی مطرح گردید. جامعه آماری تحقیق را کارکنان شرکت شهرکهای صنعتی مازندران به تعداد ۱۵۶ نفر تشکیل میدهند که براساس جدول کرجسی مورگان حجم نمونه متناسب با حجم جامعه یعنی۱۱۳ نفردرنظرگرفته شده است. روش تحقیق توصیفی از نوع زمینه یابی می باشد. روش جمع آوری اطلاعات مطالعات میدانی و کتابخانه ای و مراجعه به سایت های معتبر علمی بوده است. برای سوال اصلی تحقیق پرسشنامه ای تنظیم گردید. روائی محتوائی و صوری پرسشنامه توسط سه نفر از صاحب نظران تأیید شدو برای محاسبه پایایی پرسشنامه نیز از روش آلفای کرونباخ استفاده شد و ضریب آلفا ۸۱/۰ بدست آمد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته با ۲۰ سؤال در طیف ۵ گزینه ای لیکرت با سطوح پاسخ «بسیار زیاد-زیاد-متوسط-کم-بسیار کم» با مبنای امتیازدهی از خیلی کم به خیلی زیاد (۱-۵) می باشد. جهت تجزیه و تحلیل داده هــا از شاخصهای آمار توصیفی چون جداول فراوانی و درصد آن، نمودار ستونی، میانگین و انحراف معیارو در بخش آمار استنباطی از آزمون کولموگروف واسمیرونف و آزمون T تک نمونه ای استفاده شد و نتایج یافته ها نشان داد که تمامی فرضیه ها بیان شده تأیید شد.
مواد ور وش ها: این تحقیق توصیفی و از نوع زمینه یابی می باشد. جامعه آماری،کارکنان شرکت شهرک های صنعتی مازندران به تعداد ۱۵۶ نفر بودند که براساس جدول کرجسی مورگان حجم نمونه متناسب با حجم جامعه یعنی۱۱۳ نفردرنظرگرفته شده است.. روش جمع آوری اطلاعات مطالعات میدانی و کتابخانه ای و مراجعه به سایت های معتبر علمی بوده است. ابزار مورد استفاده در این تحقیق پرسشنامه محقق ساخته است.روائی محتوائی و صوری پرسشنامه توسط سه نفر از صاحب نظران تأیید شدو برای محاسبه پایایی پرسشنامه نیز از روش آلفای کرونباخ استفاده شد و ضریب آلفا ۸۱/۰ بدست آمد.
استنتاج: با توجه به میانگین مولفه تصمیم گیری (۸۷/۳) و درجه آزادی ۱۱۲ که بین میانگین محاسبه شده و عدد ۳ تفاوت معنادار وجود دارد، سطح معناداری محاسبه شده کوچکتر از آزمون ۰۵/۰ =α است. با توجه به نتایج بدست آمده ازاین تحقیق ، فناوری اطلاعات و ارتباطات در توان تصمیم گیری کارکنان شرکت شهرک های صنعتی مازندران موثر است .
میترا هاشمی، رضا یوسفی سعیدآبادی، زهره زمانی کوتنایی، حوریه باکری، نفیسه نیکو، دوره ۳، شماره ۵ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده
ظهور سازمان های اجتماعی و گسترش بیش از پیش آنها از ویژگی های بارز تمدن است.در عصر پرشتاب و پرتلاطم حاضر،سازمان برای نیل به اهداف خود به نوعی مدیریت متناسب با ساختارخود نیاز دارد و مدیر باید سازمان را به سمتی سوق دهد که به کیفیت محصولات و خدمات خود توجه نماید.آنچه که مدیریت کیفیت را از یک مدیریت سنتی متمایز می کند عبارت است از :
توجه به فرآیند ها بجای سازمانها، توجه به بهبود فرآیندها بجای کار کردن فقط بر خروجیها و نتیجه، توجه به مشارکت تمام کارکنان در فرآیند اصلاح و بهبود، توجه به بهینه سازی عملکرد سیستم در مقابل بهینه سازی مولفه های سیستم، تقویت و نیرومند کردن سازمان،افزایش اطمینان مشتری و تقویت ارتباطات درون و بیرون سازمان، کاهش فعالیت غیر ضروری و هزینه زا و افزایش سوددهی، شکل دادن بنیادین جهت بهبود فعالیتهایی که در درون سیستم مدیریت کیفیت انجام می شود.
در مدیریت کیفیت سوال این است که سیستم چگونه تغییر کند تا با آینده انطباق یافته و آن را تحت تأثیر قرار دهد.استقرار یک سیستم مدیریت کیفیت فراگیر در یک سازمان شرایطی را ایجاد می نماید تا کلیه فعالیتهای اجرایی فرآیندی گردد. اجرایی گشتن فرآیندها،وحدت رویه را درون سیستم موجب می گردد ضمن اینکه از پتانسیلهای بالقوه در کارکنان برای تعریف فرآیندها استفاده می گردد. در جایی که هر عملیات اجرایی بر اساس فرآیند شکل می گیرد،می توان انتظار داشت که،تصمیم گیریها بر ای سازمان اثر بخشی را به همراه داشته باشد با توجه به اینکه در
مدیریت کیفیت فراگیر و الگوی عملی برای استقرار مدیریت کیفیت فراگیر در سازمان ها
|
|
دنیای امروز، اثر بخشی یک سازمان با جلب رضایت مشتری سنجیده می گردد، لذا سیستم مدیریت کیفیت ،توانایی پاسخگویی به نیاز مشتریان را دارا می باشد.
عصمت رسولی، فرشیده ضامنی، احمد حیدری چراتی، دوره 3، شماره 6 - ( 7-1395 )
چکیده
مقدمه و هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین اثربخشی مدیریت با سرمایه فکری کارکنان ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی مازندران صورت پذیرفت. امروزه متخصصان و دست اندرکاران در زمینه مدیریت، بحث جدیدی را تحت عنوان مدیریت اثربخش مطرح می کنند، به طوری که در عصر ما کارایی و بهره وری والاترین هدف و ارزشمندترین مقصد همه مدیران است. همه در جستجوی کارایی بیشتر و نتیجه بخشی بالاتر و بهره وری فزونتر می باشند و تلاشهایشان در این راستا شکل میگیرد[1].
روش کار: این پژوهش از لحاظ هدف جزء پژوهشهای کاربردی و از لحاظ روش گردآوری داده ها توصیفی از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری پژوهش، کلیه کارکنان به تعداد 1089 نفر بودند. حجم نمونه با استفاده از جدول کرجسی و مورگان 285 نفر بصورت تصادفی طبقهای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها دو پرسشنامه اثربخشی مدیریت و سرمایه فکری که ضریب اعتبار آن ها به کمک آلفای کرونباخ به ترتیب (0.94= α) و (0.95= α) تعیین گردید. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی شامل جداول فراوانی و ترسیم نمودارها و در بخش آمار استنباطی از آزمون تی تک نمونه ای و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.
یافتهها:وضعیت سرمایه فکری کارکنان واثربخشی مدیریت در ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی بالاتر از حد متوسط است. بین اثربخشی مدیریت با سرمایه انسانی، رابطهای، سرمایه ساختاری، سرمایه فکری کارکنان ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی مازندران رابطه معنیداری وجود دارد.
نتیجهگیری: نتایج پژوهش نشان داد که وضعیت سرمایه فکری کارکنان و وضعیت اثربخشی مدیریت ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی مازندران بالاتر از حد متوسط بوده است. همچنین بین اثربخشی مدیریت با سرمایه فکری و ابعاد آن(سرمایه انسانی، سرمایه رابطه ای و سرمایه ساختاری) رابطه معناداری وجود دارد.
حوریه باکری، رضا یوسفی سعیدآبادی، فرشیده ضامنی، دوره 4، شماره 7 - ( 11-1396 )
چکیده
سابقه وهدف: امروزه مهمترین دغدغهی نظام اداری یک کشور، ایجادبستری مناسب جهت رشد و تعالی سرمایههای انسانی و مالی در سازمان ها میباشد. برای آنکه همهی نهاد های دولتی و غیر دولتی قادر باشند بطور مؤثّر در چنین جامعه ی اداری عظیمی مشارکت داشته باشند، باید یادگیری پیوسته، خلاقیت، نوآوری و نیز مشارکت فعال و سازنده را بیاموزند. تحقّق این امر مستلزم تعریف مجدد و نوینی از نقش و کارکرد هوشمندسازی در سازمان ها میباشد.
موادوروشها: این پژوهش توصیفی وازنوع پیمایشی میباشد.جامعه آماری،کلیه کارکنان دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران به تعداد574 نفرمی باشدکه براساس جدول کرجسی مورگان حجم نمونه متناسب با حجم جامعه تعداد 234 نفر درنظرگرفته شده است که به صورت تصادفی طبقه ای انتخاب می شوند.روش جمع آوری اطلاعات مطالعات میدانی وکتابخانه ای ومراجعه به سایت های معتبرعلمی بوده است. ابزار مورداستفاده دراین پژوهش ازپرسشنامه استانداردهوش سازمانی وسرمایه انسانی استفاده شده است. برای محاسبه پایایی پرسشنامه نیز ازروش آلفای کرونباخ استفاده شد و ضریب آلفا 83/0 بدست آمد. در این تحقیق به منظور تجزیه و تحلیل داده ها هم از روش توصیفی و هم از روش استنباطی استفاده شده است.به این ترتیب که در بخش یافته های توصیفی،با استفاده از جداول و نمودارها استفاده می شود و در بخش یافته های استنباطی نیز تجزیه وتحلیل برای بررسی فرضیه هااز آزمون همبستگی پیرسون استفاده شده است و کلیه محاسبات و تحلیل آماری توسط نرم افزارهای SPSS انجام شده است.
یافتهها: مولفه های هوش سازمانی (چشم انداز استراتژیک (83%) ، سرنوشت مشترک (75%) ، تمایل به تغییر (82%) ،روحیه کارکنان (85%) ، اتحاد و توافق (86%) و کاربرد دانش ( 79%) ، فشارعملکرد کارکنان (74% ) براورد شد و همه مولفه ها با سطح معنی داری کمتر از (05/0) و معنی دار بودند.
استنتاج: از یافتههای پژوهش نتیجه گرفته میشود که سرمایه انسانی بر تمام مولفه های هوش سازمانی (تصوراستراتژیک ، سرنوشت مشترک ، تمایل به تغییر، روحیه کارکنان ، اتحاد و توافق ، کاربرد دانش وفشارعملکرد کارکنان ) تاثیر گذار میباشد
رضا یوسفی سعید آبادی، علی گل افشانی، تقی باهو طرودی، دوره 5، شماره 11 - ( 11-1397 )
چکیده
سابقه و هدف: هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه بین هوش هیجانی و سلامت روان کارکنان آموزش و پرورش ناحیه 2 شهرستان ساری است.
مواد و روش ها: این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری آن را کلیه کارکنان آموزش و پرورش ناحیه 2 شهرستان ساری در سال 1393 به تعداد 85 نفر تشکیل میدهند. که براساس جدول کرجسی و مورگان (1970) و با استفاده از روش نمونهگیری تصادفی ساده در سطح اطمینان %95 و خطای اندازهگیری %5 تعداد70 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. جهت جمعآوری دادهها از پرسشنامه هوش هیجانی بار-آن در 5 مولفه (مهارتهای درون فردی، مهارتهای بین فردی، مقابله با فشار، سازگاری و خلق کلی) با 90 سوال و پرسشنامه سلامت روان گلدبرگ (28 GHQ –) در 4 مقیاس (نشانههای جسمانی، اضطراب، اختلال در عملکرد اجتماعی و افسردگی) با 28 استفاده شد.
یافتهها: روایی صوری و محتوایی ابزار با توجه به استاندارد بودن، به تایید استاد راهنما رسید و پایایی آن با استفاده از آزمون ضریب آلفای کرونباخ برای پرسشنامهی هوش هیجانی 79/0=α و برای پرسشنامه سلامت روان 85/0=α بدست آمده که از لحاظ آماری معنادار میباشد. جهت تجزیه و تحلیل دادهها در بخش آمار توصیفی از جداول فراوانی، درصد فراوانی، رسم نمودار، میانگین و انحراف معیار استفاده شده و در بخش آمار استنباطی از آزمونهای رگرسیون و همبستگی پیرسون استفاده شده است.
استنتاج: نتایج نشان داد که بین هوش هیجانی و سلامت روان کارکنان آموزش و پرورش ناحیه 2 شهرستان ساری رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین بین مؤلفههای هوش هیجانی (مهارتهای درونفردی، مهارتهای بینفردی، مقابله با فشار، سازگاری و خلق کلی) و سلامت روان کارکنان رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.
آقای یداله حمیدی، خانم لیلی تاپاک، آقای علی بیکمرادی، خانم زینب طه، دوره 6، شماره 12 - ( 3-1398 )
چکیده
سابقه وهدف : ارتباطات فرآیندی حیاتی و پویا در سازمان است و ارتباط موثر می تواند به یکی از مهمترین اهداف سازمان ها تبدیل گردد. یافته ها نشان میدهد مهارت های ارتباطی به عنوان یکی از مهارت های اساسی مدیران بر تعهد کارکنان تاثیر گذار میباشد. تعهد سازمانی عاملی است که علاقه و دلبستگی فرد را به سازمان افزایش می دهد
پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر مهارتهای ارتباطی بر تعهد در حوزه ستادی مراکز بهداشت استان کرمانشاه انجام گرفته است .
مواد و روش ها : مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی – تحلیلی به صورت مقطعی میباشدکه جامعه آماری را کارکنان ستادی مراکز بهداشت استان کرمانشاه تشکیل میدادندکه 250نفر آنها به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند.ابزار جمع آوری داده ها سه پرسشنامه استاندارد شامل پرسشنامه های دموگرافی- مهارتهای ارتباطی و تعهد سازمانی بود و تحلیل داده ها به روش همبستگی و تحلیل رگرسیون با کمک نرم افزارSPSS انجام شد.
یافته ها: نتایج نشاندهنده وجود رابطه مستقیم و معناداری بین مهارت ارتباطی با تعهد سازمانی می باشد علاوه بر این میانگین مهارت ارتباطی مدیران و تعهد سازمانی کارکنان ، در حد متوسط ارزیابی گردید .
نتیجه گیری: به نظر می رسد مدیران برای بالابردن میزان نفوذ خود باید به تقویت مهارتهای ارتباطی خود بپردازند.و از طریق توجه به مشارکت کارکنان در تصمیم گیری ها و با استفاده ازسیستم های تشویقی مناسب ،سعی در افزایش تعهد کارکنان نمایند.
طاهره سازمند، میترا عباسی مقدسی، حمیدرضا مسافری قمی کلایی، نعیم یوسفی فرد، غلام رضا پرکان، مهتاب نیک پور، دوره 11، شماره 19 - ( 7-1403 )
چکیده
سابقه و هدف: هدف اصلی این پژوهش، بررسی تاثیر یکپارچهسازی سیستم حضور و غیاب (ورود و خروج) کارکنان در بهرهوری سازمانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران است و اهداف جزئی آن نیز به بررسی مولفههای یکپارچه سازی (مدیریت کارکرد، مدیریت مجوزها و قوانین، مدیریت مانده مرخصی، مدیریت گردش اسناد و درخواست ها، مدیریت شیفتهای بیمارستانی) میپردازد.
مواد و روشها: تحقیق حاضراز جهت هدف، کاربردی است؛ زیرا نتایج یافتهها میتواند برای حل مشکلات موجود درون سازمان و سایر ذینفعان مفید فایده باشد. از جهت چگونگی گردآوری دادهها، توصیفی و پیمایشی است؛ همچنین از جنبه زمانی، مقطعی و از نگاه نوع دادهها، کمی به شمار میرود. جامعه آماری پژوهش را کلیه کاربران سیستم حضور و غیاب (ورود و خروج) دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران (در سطح ستاد و واحدهای تابعه) به تعداد 50 نفر تشکیل میدهند که همگی دعوت به مشارکت (تکمیل پرسشنامه) شدند (سرشماری). جمعآوری دادهها از طریق پرسشنامه محقق ساخته بهرهوری (بر اساس طیف پنج گزینهای لیکرت) انجام گردید. روایی پرسشنامه با استفاده از نظر متخصصان فن و پایایی پرسشنامهها نیز از روش آلفای کرونباخ تحصیل شد. دادهها با استفاده از روشهای آمار توصیفی و آزمونهای تیاستیودنت زوجی، در سطح معناداری 5 درصد تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: یافتههای این پژوهش نشان داد یکپارچهسازی سیستم حضور و غیاب (ورود خروج) کارکنان از طریق هر پنج مولفه آن (مدیریت کارکرد، مدیریت مجوزها و قوانین، مدیریت مانده مرخصی، مدیریت گردش اسناد و درخواست ها، مدیریت شیفتهای بیمارستان در سطح معناداری 5 درصد در بهرهوری سازمانی تاثیر مثبت داشته است.
استنتاج: امروزه سازمانهایی در مسیر رشد و پویایی موفق خواهند بود که با رویکرد مشتری محوری به دنبال کیفیت و بهرهوری باشند. هدف از بهرهوری نیز عبارت است از نگرش و رفتاری مناسب برای استفاده بهینه و مطلوب از مجموعه قابلیتها و تواناییها. ضرورت پرداختن به موضوع فوق نیز به اهمیت نقش یکپارچهسازی سیستم حضور و غیاب (ورود و خروج) در راستای تحقق اهداف بهرهوری برمیگردد. از طرف دیگر نقش یکپارچهسازی و قابلیتهای آن از جمله مقولههایی است که در مباحث مدیریتی مورد توجه قرار گرفنه است که برای تضمین ثبات، موفقیت و دستیابی به اهداف سازمان ضروری است.
|