[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 2، شماره 3 - ( 10-1394 ) ::
جلد 2 شماره 3 صفحات 11-1 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی شاخص ها و ابعاد TQMدر دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان مازندران
عزیزاله خناری نژاد* ، اصغر نادی قرا
چکیده:   (1437 مشاهده)
سابقه و هدف: در اصول بنیادین مدیریت کیفیت جامع در راستای انطباق با حرکت تعالی خواه سازمان تجدیدنظر شده است. بر اساس ضرورتی که به منظور ایجاد تحول کیفی در مدیریت سازمان های آموزشی و خدمات درمانی وجود دارد، در این مقاله ضمن اشاره به اساس مدیریت کیفیت جامع (TQM) و ابعاد کیفیت به بررسی لزوم اجرای TQM و امکان استقرار و اجرای آن در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان مازندران خواهیم پرداخت[11]. تحقیقی با عنوان امکان سنجی استقرار سیستم مدیریت کیفیت در اداره پست استان گلستان انجام داد که بر اساس نتایج بدست آمده سیستم مدیریت کیفیت در ادارات پست استان گلستان قابل اجرا و استقرار بوده اما اینکه آیا اجرای این سیستم در سازمان با موفقیت همراه خواهد بود یا خیر، جای تامل و بحث و بررسی بیشتری را دارد. هم چنین قابل اشاره است که در بحث عملیاتی سازی این سیستم در سازمان به نظر می آید با توجه به نتایج تجزیه و تحلیل انجام شده سازمان با برطرف نمودن نقاط ضعف و آماده سازی بسترهای لازم به اجرای این سیستم اقدام نماید تحقیقی با عنوان امکان سنجی استقرار سیستم مدیریت کیفیت در سازمانهای خدمات شهری : مطالعه شهرداری مشهد که تحلیل داده های پژوهش نشان داد که تنها بیشتر ابعاد اصلی تحقیق یا قابل اجرا یا در حال اجرا بوده بجز بحث آموزش دائمی کارکنان که کمتر مورد توجه مدیران سازمان است. هوشنگ امیری در سال 1378 تحقیقی تحت عنوان بررسی عملکرد نظام مدیریت کیفیت فراگیر در حوزه معاونت پشتیبانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران که تحلیل پژوهش حاضر نشان داد که در بخش خدمات مهمترین رده سازمانی که می تواند روی کیفیت خدمات و رضایت مشتری تاثیر داشته باشد ،رده پایین سازمان است که شامل بخشهایی از کارکنان ، دفتر معاونت و مدیریت های ذیربط، دبیر خانه مرکزی ، خدمات پشتیبانی ، کارگزینی و غیره است.
مواد و روش­ها: این پژوهش از نوع کاربردی و از جهت نحوه گردآوری داده ها توصیفی از نوع پیمایشی است. در این تحقیق برای جمع­آوری اطلاعات از پرسشنامه­ای استاندارد و محقق ساخته استفاده شده است که این پرسشنامه توسط [ 11] اولین بار مورد استفاده قرار گرفته است. پرسشنامه مذکور با 3 سوال عمومی و 33 سوال مربوط به تحقیق طراحی شده است. پایایی این پرسشنامه 81% ( آلفای کرونباخ) اندازه گیری شده و برای تعیین حجم نمونه از جدول کرجسی مورگان استفاده شده است، که 285 نفر بوده است. روش نمونه گیری از نوع تصادفی ساده بوده است. از بین 285 پرسشنامه توزیع شده تعداد 280 پرسشنامه برگشت داده شد. در این پژوهش از آزمون­های کولموگرف اسمیرنف جهت سنجش نرمال بودن داده­ها و از آزمون تی تک نمونه­ای جهت آزمودن میزان اجرایی شدن هریک از ابعاد مدیریت کیفیت فراگیر استفاده شده است ضمنا از آمار توصیفی جهت تشریح شرایط دموگرافی پاسخ­گویان استفاده شده است و نرم افزار مورد استفاده درین تحقیق SPSS می باشد.
یافته­ها: اطلاعات بدست آمده نشان می دهد که میانگین کسب شده برای مدیریت کیفیت جامع 915/3 بوده و با توجه به مقدار آماره تی نشان دهنده معنی دار بودن اختلاف با میانگین طیف لیکرت ( عدد 3) در سطح معنی­­داری 05/0 است، در بخش اجرای سیستم مدیریت کیفیت میانگین 012/4 بوده و اختلاف با میانگین 3 معنی دار ، در بخش مسئولیت پذیری و خدمت رسانی میانگین 312/4 بوده و اختلاف با میانگین 3 معنی دار، در بخش توجه مدیران به آموزش کارکنان میانگین 035/4 اختلاف با میانگین 3 معنی دار، در قسمت مشارکت کارکنان میانگین بدست آمده 656/2 اختلاف با میانگین 3 معنی دار نمی باشد، در بخش استفاده از آمار و اطلاعات در تصمیم­گیری سازمان میانگین 186/3 در حد متوسط بوده و اختلاف با میانگین 3 معنی دار نمی باشد و در نهایت در بحث عوامل فیزیکی و محسوس سازمان میانگین 858/3 اختلاف با میانگین 3 معنی دار است.
استنتاج: مطالعه ما نشان می دهد که مدیریت کیفیت جامع در حال انجام و اجرا در دانشگاه علوم پزشکی می باشد و بجز در حوزه مشارکت کارکنان و استفاده از آمار و اطلاعات در تصمیم گیری­ها که در حد متوسط بوده سایر ارکان مدیریت کیفیت در سطح قابل قبول و خوبی قرار دارد.
 
واژه‌های کلیدی: مدیریت کیفیت، کیفیت فراگیر، ابعاد کیفیت
متن کامل [PDF 497 kb]   (986 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: مدیریت دولتی
دریافت: 1392/6/9 | پذیرش: 1392/7/27 | انتشار: 1394/12/1
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

khanariNezhad A, nadighara A. Indicators and dimensions of TQM In Mazandaran University of Medical Sciences and Health Services. JPE 2016; 2 (3) :1-11
URL: http://jpe.mazums.ac.ir/article-1-150-fa.html

خناری نژاد عزیزاله، نادی قرا اصغر. بررسی شاخص ها و ابعاد TQMدر دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان مازندران. مجله مهندسی فرآیندها. 1394; 2 (3) :1-11

URL: http://jpe.mazums.ac.ir/article-1-150-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 3 - ( 10-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Journal of Process Engineering

با عرض سلام
 لطفا طبق توضیحاتی که شفاها خدمت شما، عرض شد. در قسمت بارگذاری فایل فرعی باید فرم تعهد نامه پیوست شود.
 در قسمت فایل بدون نام نویسندگان ، فایل مقاله (که نام نویسندگان هم در چکیده فارسی و هم انگلیسی حذف شده باشد) بارگذاری شود.

و در قسمت بارگذاری فایل اصلی(مشخصات نویسندگان هم در چکیده فارسی و هم انگلیسی و به صورت فایل word) بارگذاری کنید .
 لطفا به نکات راهنمای تدوین برای نویسندگان توجه کافی شود و پس از اماده نمودن مقاله نسبت به بارگذاری آن اقدام نمایید

با تشکر 13/10/95

Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4660